Staf Callewaert: Kultur, pædagogik og videnskab  
     
  INDHOLD  
  NOTER  
     
     
     
  Find billigste bogpris  
Forside -> Litteratur -> Staf Callewaert: Kultur, pædagogik og videnskab Søg

Kultur, pædagogik og videnskab

Staf Callewaert
Akademisk Forlag, 1992
2. udgave, 2. oplag 1996, 201 sider
ISBN 8750032410


Den store verden ommøbleres i disse år: Europakortet ændrer sig drastisk, ligesom forholdet mellem nord, syd, øst og vest - uden at ønsket om reelt og intellektuelt at kunne forklare udviklingen derfor er blevet mindre.
Den neoliberale og neokonservative bølge forsøger at sætte en ny dagsorden for human- og socialvidenskaberne, hvor nymarxismen og en kvalitative fænomenologi er i krise, mens postmodernismen forsøger at rejse tvivl om alle rationelle diskurser og praktikker.

Den lille verden præges samtidig af forsøg på at videnskabeliggøre alle professionelle praktikker inden for det pædagogiske, sociale, psykologiske og medicinske område.

I de seneste 30 år har den franske sociolog Pierre Bourdieu i et omfattende forfatterskab - som har fået en central placering i den internationale diskussion - formuleret en ny måde at forstå menenskelig social praksis og det videnskabelige studium af den, uden at benytte sig af de etablerede "ismer" til venstre og højre.

"Kultur, pædagogik og videnskab" præsenterer for første gang på dansk hovedlinierne i forfatterskabet.
Samtidig gennemgås de vigtigste begreber i Bourdieus teori, således at bogen former sig som en kombination af videnskabsteori, kulturteori, praksisteori og pædagogik.


© 2000 Torben Heikel Vinther. Alle rettigheder forbeholdes.