logo  
     
  FORSIDE  
  RAPPORT  
-> NYHEDER  
  Nyhedsbrev  
  ARKIV  
  LOGBOG  
  LITTERATUR  
  LINKS  
  GÆSTEBOG  
  KOLOFON  
     
Forside -> Nyheder -> Nyhedsbrev #7 Søg

NYHEDSBREV #7

17. februar 2000

Hej,

Så kom der langt om længe igen et nyhedsbrev fra min side. Det er nu ikke fordi jeg har ligget på den lade side at der er gået så lang tid, hvilket nedenstående overskrifter gerne skulle signalere.
Nyhederne kan også læses her

  • GODT INTERVIEW MED TEAMET
  • ERFARINGER GENNEM FORTÆLLING
  • SØG PÅ HJEMMESIDEN
  • HJEMMESIDE PÅ STORSKÆRM
  • JEAN LAVE PÅ KUA
  • SPECIALE PÅ DEN SORTE DIAMANT
GODT INTERVIEW MED TEAMET
Som tidligere omtalt skulle jeg mødes med instruktørteamet igen her efter nytår. Det gjorde jeg således d. 10. januar, og det forløb i store træk vældig fint. Jeg havde på forhånd lavet nogle tematiseringer for mødet som kunne danne en ramme for interviewet. Temaerne var bl.a. Forstyrrelse vs. Flow, Ledelse vs. Dialog, Projektion af køn, Erfaringsbearbejdning og Læring i team. Interviewet blev undervejs krydret med mine observationer og oplæsning af citater fra teammøder. Hele mødet der varede i ca. to timer blev optaget på video.

ERFARINGER GENNEM FORTÆLLING
50 engagerede kursusinstruktører fra Det Danske Spejderkorps fik via eventyr udvekslet og bearbejdet individuelle erfaringer med kursusvirksomhed. Sammen med medstuderende Birgitte Michelsen lavede jeg d. 29.januar et kursusindslag om erfaringsbearbejdning, hvor vi gennem et varieret forløb kom rundt om læringsteori, forsvarsmekanismer, vidensskabelse og -dannelse, samt fortælleteknik. Kurset var en blanding af teoretiske oplæg og deltagerstyrede erfaringsforløb som var personligt udviklende for mange af deltagerne og ikke mindst os selv. Vi var begge meget tilfredse over forløbet, og personligt fik jeg en masse inspiration til specialet.

SØG PÅ HJEMMESIDEN
Nu er det muligt at foretage søgning på hele specialehjemmesiden. Du kan søge efter bøger, nyheder, tekster el.lign og få en oversigt over på hvilke sider ordene findes. Adgang til søgesiden fås ved at klikke på "Søg" i øverste højre hjørne på en vilkårlig side. Søgefunktionen er en gratis service fra Searchbutton.com

HJEMMESIDE PÅ STORSKÆRM
Jeg har været på besøg i kommunikationsklyngen "Læring og uddannelse" på RUC for at fortælle om mine erfaringer med at lave og bruge hjemmesiden i mit speciale. Mit oplæg blev efterfulgt af et oplæg om konferencesystemet First Class som bruges på Kommunikations InterKomm+. Desværre var der ikke så mange tilhørere så det var lidt småt med spørgsmål.

JEAN LAVE PÅ KUA
Jeg var til en forelæsning med den amerikanske antropolog Jean Lave om "Learning and Everyday Life". Hun diskuterede sondringen mellem læring og hverdagsliv, som mange teorier tager for givet. Det var interessant at se "giraffen" men det var begrænset hvor meget fagligt jeg fik ud af det, selvom emnet var interessant. Jean Lave er gæsteprofessor ved Institut for Psykologi i forårssemesteret på Københavns Universitet og er bl.a. kendt for sin bog Situated Learning som hun har skrevet sammen med Etienne Wenger (1991).

SPECIALE PÅ DEN SORTE DIAMANT
I denne uge har jeg flyttet min specialeskrivning ind på Den Sorte Diamant (Det Kgl. Biblioteks nye tilbygning), hvor jeg fra nu af vil sidde på Læsesal Vest og skrive og læse. Jeg synes forholdene er ret ideelle, eftersom jeg må medbringe egne bøger og bærbar computer. Kig ind hvis du alligevel kommer forbi.

Mange venlige hilsner og tak for din interesse
Torben Heikel Vinther

NYHEDER

Klik her hvis du vil tilmelde dig nyhedsbrevet og få nyheder om specialet direkte via email.

© 2000 Torben Heikel Vinther. Alle rettigheder forbeholdes.